Als ambachtelijke speculaasbakker dragen we het gebruik van lokale producten,ambacht,authenticiteit en lokale verankering hoog in het vaandel.
Met trots zijn we dus lid van onderstaande verenigingen.
Euro-Toques België
Euro-Toques is de Europese vereniging van ambachtelijk werkende chefkoks die het gebruik van lokale en seizoensgebonden producten promoot om zo de consument een transparante keuken te garanderen.
Zaakvoerster/speculaasbakker Erika zetelt ook in de Raad van Bestuur van Euro-Toques België.
—–
Streekproduct.be / VLAM
1 van de producten van Ambachtelijke speculaasbakkerij Vanvuchelen is erkend als Vlaams Streekproduct,De molentjes-speculaas/de Ambachtelijke Belgische speculaas.
Hiermee is Ambachtelijke speculaasbakkerij Vanvuchelen ook lid van Streekproduct.be
https://www.streekproduct.be/producenten/ambachtelijke-speculaasbakkerij-vanvuchelen
—–
Straffe streek – Streekproducten Vlaams Brabant.
Al sinds het ontstaan van de bakkerij zijn we lid van streekproducten Vlaams-Brabant,een logische stap uiteraard.
Ondertussen zijn we al een aantal erkende Vlaams Brabantse streekproducten rijker.
Lid zijn van Straffe streek staat synoniem voor productieve kruisbestuiving onder gepassioneerde streekproducenten.
—–
Académie culinaire de France Belux Délégation.
De Academie Culinaire de France is de oudste vereniging van chefkoks en banketbakkers ter wereld en werd opgericht in 1883 in Frankrijk. Sinds 1981 is er de Belux afdeling. Het doel is om professionele leden in de hele Belux samen te brengen : koks, banketbakkers, chocolatiers, ijsmakers, cateraars en dus ook speculaasbakkers. Hierbij wordt ook de authenticiteit en verwerking van verse producten hoog in het vaandel gedragen alsook lokale culinaire bereidingen.
https://www.acfbenelux.be/nl/index
—–
Chefs sans frontieres
Chefs,banketbakkers,patissiers steunen ambachtelijke lokale voedingsproducenten die door natuurrampen hun bedrijf en broodwinning verliezen.
—–
Châine des Rotisseurs
Deze vereniging nodigt liefhebbers van gastronomie,lekker eten en goede wijnen uit om de waarden van uitmuntendheid en broederschap te delen die ons verenigen in het voortbestaan van grote culinaire tradities.
Het onderscheidende karakter ligt in het samenkomen van amateurs en professionals van over de hele wereld,of het nu hoteliers,restaurants,chefs of sommeliers zijn,rond de waardering van een goede keuken.
https://www.chaine-des-rotisseurs.be/